Mijn naam is Esther van der Laan. Je kan wel zeggen dat ik zelf altijd erg sportief bezig ben geweest, heb ook verschillende sporten beoefend.
Denk aan jazz ballet, streetdance, fitness, bootcamp, Pilates, Krav Maga en boksen. Op dit moment ben ik alleen nog maar bezig met fitness en boksen.

Door mijn liefde voor sport en het effect wat het op mij heeft, ben ik in 2014 de opleiding voor Fitness Trainer level 1 gaan volgen. Ik wilde graag van mijn hobby/passie mijn werk gaan maken en mensen helpen hun doelen te bereiken. Als onderdeel van mijn stage ben ik toen in een sportschool gaan werken en heb er na mijn stage uiteindelijk ruim 1,5 jaar gewerkt, met heel veel plezier! Hier verzorgde ik buikspiersessies, small group trainingen en gaf ik ook Personal Training. Echter was ik nog lang niet uitgeleerd op het gebied van sport. Daarom besloot ik in 2015 de cursus Bootcamp Trainer te volgen. Ik heb vanaf 2016 jaren lang met veel plezier vaste bootcamp trainingen in Den Haag gegeven onder andere via The Bootcamp Club.

Tijdens mijn werk als fitness - en bootcamp trainer is mij opgevallen dat er redelijk wat blessures konden ontstaan.
Ook zelf heb ik een aantal keer blessures gehad wat door het trainen werd veroorzaakt. Een sportmassage is dan een hele goede optie om hierbij te helpen, maar toch denken mensen hier vaak niet aan. Het had mij ook erg kunnen helpen bij mijn blessures aan mijn enkel bijvoorbeeld. Om deze reden en door de passie voor sport en het welzijn van ons lichaam, ben ik de opleiding sportmassage en verzorging gaan volgen. Na het afronden van deze opleiding ben ik bij niet 1 maar zelfs 2 voetbalclubs gaan werken als verzorgster. Dit heb ik bij ADO Den Haag MO16 en VUC 2 gedaan. Hier heb ik ontzettend veel geleerd over de verschillende blessures dat kan ontstaan tijdens een wedstrijd maar ook tijdens een training. Als verzorgster heb ik niet alleen maar getaped of gemasseerd, maar heb ik me vaak ook bezig gehouden met het herstel van begin tot het einde om de speler weer ready te maken voor een wedstrijd d.m.v. sportspecifieke oefeningen. Soms ging dit in samenwerking met een fysiotherapeut.

Als laatste heb ik een stoelmassage opleiding gevolgd om ook mensen op hun werk of bij evenement op die manier te masseren. Ik zal zeker nog wat cursussen en/of opleidingen gaan volgen in de toekomst, maar voor nu wil ik al mijn kennis gebruiken om een goed totaalpakket aan te bieden op het gebied van sport en massage.

Ik hoop dat ik ook u d.m.v. mijn trainingen, behandelingen en kennis/adviezen kan helpen bij uw doelen. Of dit nou is om af te vallen, fit te worden of het verminderen van de blessure....ik help u hier graag bij!

Voor vragen over de trainingen en/of de behandelingen, kunt u contact opnemen via het contactformulier.