Stoelmassage wordt ook wel ‘stoel shiatsu’ genoemd. Deze massage is onder meer geschikt ter preventie van klachten als ‘KANS’ (Klachten: Arm, Nek, Schouder, voorheen RSI) te voorkomen en werkstress, maar wordt ook aanbevolen bij hoofdpijnklachten.

Stoelmassage is een drukpuntmassage van 20 minuten die over de kleding heen wordt gegeven, terwijl jij op een speciaal voor dit doel ontwikkelde stoel zit. De massage bestaat uit een selectie van de meest effectieve drukpunten om werkgerelateerde klachten te voorkomen, plús knedingen, fricties en strekkingen om bestaande klachten te verlichten.

Naar aanleiding van de bevindingen van de masseur zal de massage in overleg met de cliënt afgestemd worden op behoefte van dat moment.
Ook heeft een stoelmassage een gunstige invloed heeft op diverse fysiologische processen, ten gunste van de gezondheid en het welzijn. Enkele voorbeelden zijn:

Lager ziekteverzuim
Door de vele positieve effecten zoals stimulatie van de doorbloeding en het kalmeren van gedachten, worden fysieke klachten en psychische vermoeidheid voorkomen, waardoor vitaliteit en belastbaarheid toenemen.
Prettige werksfeer

Door het vrijkomen van o.a. het hormoon oxytocine ontstaat er een groter gevoel van welbevinden en de stimulans om te verbinden. In de praktijk zie je dat collega's beter samenwerken, een positievere kijk en meer focus hebben.
Schouderklopje van de baas

Er is niet altijd tijd of gelegenheid om medewerkers te vertellen dat je blij met ze bent, ook al weet je hoe belangrijk dat is. Laat stoelmassage een blijk van waardering zijn!
Twintig minuten speciale aandacht, een klein gebaar met een grote uitwerking...

Maak direct een afspraak

Onze tarieven (wat kost een stoelmassage)
Ons standaard tarief is € 19,50 per massage oftewel € 58,50 per uur, deze bedragen zijn exclusief 21% BTW.
Bij grote of lang lopende opdrachten hanteren wij een lager tarief.
Voor evenementen, beurzen, meetings en andere speciale gelegenheden maken wij graag een offerte op maat.
Wij komen al langs vanaf 6 massages!

Fiscale voordelen
De overheid stimuleert werkgevers om gezonde arbeidsomstandigheden te creëren, daarom zijn er voor stoelmassages twee fiscale voordelen:
1. Je kunt de massages opnemen in de werkkostenregeling. Of
2. Je kunt de massages opnemen in het arbo-plan:

Het aanbieden van stoelmassages op het werk wordt door de belastingdienst gezien als een manier om gezonde arbeidsomstandigheden te creëren. De kosten voor stoelmassage vallen daarom onder de vrije verstrekkingen (vrijgesteld voor loonheffing). Hiervoor gelden de volgende voorwaarden:
- Je hebt als werkgever een arboplan.
- De massages maken in redelijkheid deel uit van dat arboplan.
- De aangeboden dienst vindt tijdens werktijd plaats.
- De werknemer hoeft geen eigen bijdrage te betalen.
- Er is geen sprake van een aanmerkelijke privébesparing voor de werknemer.